BGŻ ma też takie plusy, że dla swoich stałych klientów organizuje różne atrakcje np. ostatnio zaproszenie do filharmonii bałtyckiej, wcześniej do opery nova Tylko dla nich stały klient to taki co ma jakieś kredyty
W jakim banku założyć konto
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kuncfot[...]
A kolega jest nie na czasie ... taki pierwszy z brzegu news - http://www.parkiet.com/artykul/1097108.html
Polbank jest polskim bankiem i podlega pod KNF :P ... zdaje się, że podali takową informację w poniedziałek tuż po weekendzie kiedy to niektórzy analitycy wróżyli, że Grecja ogłosi upadłość.
jak widać nie jestem na czasie
Komentarz
-
-
Witam
Ja mam konto w EUROBANKU
konto online od 800 zeta wplywow na konto darmowe
- karta 1,95 zeta za miesiac chyba ze zrobisz 3 transakcej karta to zwracaja
- 0,5% cash back od platnosci karta
lub
konto prestige od 3000 wplywow konto za darmo
- karta 1,95 zeta za miesiac chyba ze zrobisz 3 transakcej karta to zwracaja
- 1% cash back od platnosci karta
++++
15 kont oszczedniosciowych oprocentowanych 4,05% - codziennie dopisywane odsetki
- na 1 koncie wieksza kwota
- na 14 kontach tylko tyle zeby doliczalo codziennie po 1 groszu co daje z utrzymywanym tam stanem konta oprocentowanie cos kolo 12% dla tych kont
pozdr
Komentarz
-
-
Dość fajną ofertę ma BGŻ "Konto z podwyżką"
-wypłacają 1% (maks 50 PLN) miesięcznie za wpływ na konto z tytułu wynagrodzenia, czyli np zarabiając 3000 netto rocznie od banku dostajemy tylko z tytułu wpłat 360 PLN
- opłata za kartę debetową 8 PLN lub 5 PLN jeśli dokonamy 3 płatności na kwotę w sumie 300 PLN lub więcej
- założenie konta, przelewy internetowe 0 PLN
- wszystkie bankomaty w kraju 0 PLN
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nematodewypłacają 1% (maks 50 PLN) miesięcznie za wpływ na konto z tytułu wynagrodzenia, czyli np zarabiając 3000 netto rocznie od banku dostajemy tylko z tytułu wpłat 360 PLN
Komentarz
-
-
Osobiście uważam, że to wszystko to "gadanie majowe" chyba, że ktoś pracuje w banku. Są strony porównywarka kont lub lokat i trzeba by było z tego skorzystać. To co ktoś dostaje przy zakładaniu konta nie jest miarodajne, bo drugi może tego nie dostać, poza tym inne względy przemawiają za posiadaniem konta w tym a nie w innym banku. Np, kiedyś miałem w BP a teraz mam w MBank. Są osoby które będą chwalić jeden a inny drugi. Kiedyś dla córki założyłem konto w Toyota, dla siebie do oszczędności w VW a później przeniosłem też do toyoty, rozliczenia robię z Mbank. Czy to jest jakieś miarodajne- Nie, bo wszystko się zmienia. Szukać, gdzie jest lepiej, zakładać konta, gdzie są darmowe i przenosić środki jak jest to darmowe i tak budować kapitał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez Nematodewypłacają 1% (maks 50 PLN) miesięcznie za wpływ na konto z tytułu wynagrodzenia, czyli np zarabiając 3000 netto rocznie od banku dostajemy tylko z tytułu wpłat 360 PLN
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Są strony porównywarka kont lub lokat i trzeba by było z tego skorzystać.
Ja mam taki układ:
ROR- EUROKONTO NET (koszt 1,99 przy 3 przelewach z karty, co dla mnie żaden problem)
Rachunek oszczędnościowy: Eurobank (nic mnie nie kosztuje, służy do gromadzenia kapitału na lokaty i w tym czasie już kasa zarabia)
LOKATY: Getin miażdzy wszystko inne,
Rachunek maklerski: Alior rządzi. Stawki prowizji wykosiły konkurencję.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Vw bank. http://www.vwbank.pl/konto-osobiste.html
Prowadzenie zero.
przelewy zero
karta zwykła zero.
wypłaty ze wszystkich bankomatów >400zł zero.
posiadają lokatę z dzienną kapitalizacją.
token do logowania.Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
wiele lat miałem konto (konta) w vwbanku ale przywrócenie opłaty za każdy przelew wewnętrzny (z Plus Konta) rozwaliło mi stawy :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuw związku z tym, że BZWBK podnosi kolejny raz prowizję noszę się z zamiarem założenia konta w innym banku.
Najbardziej interesowałoby mnie:
-wypłaty ze wszystkich bankomatów 0 pln (w BZWBK 0 pln)
-prowadzenie konta 0 pln przy określonych wpłatach(w BZWBK teraz 3 pln ma być 5 pln)
-przelewy internetowe 0pln (w BZWBK pierwsze 5 przelewów 0 pln kolejne po 20 gr)
-karta max do 5 pln
w/w wymagania spełnia np AliorBank i BGŻ jakiś jeszcze? jaki inny bank polecacie ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczu-wypłaty ze wszystkich bankomatów 0 pln (w BZWBK 0 pln)Zamieszczone przez Biszczuw/w wymagania spełnia np ... BGŻPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Nematode, ale to jakaś stała oferta, czy promocja? 1% zwrotu jest TYLKO przy wpłacie wynagrodzenia, czy mogę sobie sam zasilać konto i dostaję ten 1%? Wstępnie brzmi ciekawie...
PAOLO ESCO napisał, że w BGŻ nie ma darmowych wypłat z obcych bankomatów, a na stronie jak wół "0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce wiec nie wiem o co biega.
Komentarz
-
-
Polecam Bank BPH SA :wink:
Kapitalne konto za 9,99zł i więcej cie nic nie obchodzi. Wszystko jest za zero, wpłaty/wypłaty w kasie, wszystkie bankomaty, przelewy (nawet w formie papierowej w kasie). Do tego konto oszczędnościowe z dzienna kapitalizacją 4,42%. Oraz fajny pakiet ubezpieczeń.
Podoba mi się np. night driver - odwózka ciebie i auta po imprezie, naprawa pralki za free - płacisz tylko za części, braknie paliwa na drodze - dowożą za free płacisz tylko za paliwo, jest jeszcze dużo więcej opcji ale już nie pamiętam.
Jak ktoś dużo wypłaca z bankomatów w krajach unii to za dodatkowe 5zł jest konto Maksymalne, to samo co wyżej tylko bardziej rozbudowane o ubezpieczenia w podróży.
Jak ktoś pracuje w instytucjach finansowych, to dla takich osób opłaty na połowę.
Pozornie może wydawać się drogo, ale przynajmniej nie walą cię na ukrytych opłatach i jest duży dostęp do placówek więc można też korzystać z kasy do woli.
Komentarz
-
-
chodziło o to, że płacisz 5zł misięcznie i wypłacasz gdzie chcesz już bez dodatkowych opłatTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
jak wszystkimTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Aja wczoraj założyłem w eurobanku
opłata za prowadzenie 0zł(wpływy miesięczne min.100zł.)
wszystkie bankomaty 0zł
bankowość internetowa 0 zł
przelewy przez internet 0 zł
oprocentowanie ROR 3,5%
zwrot chyba 1% kwoty za towary za które płatności dokonasz kartą
jedyna opłta to 2 zł za tokena(jeśli wpływy na konto większe niż 3 tyś)opłata 0 zł
wczoraj siedziałem i szukałem przysłowiowych * w umowie,ale nic nie znalazłem pożyjemy,zobaczymyMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sosna1Aja wczoraj założyłem w eurobanku
opłata za prowadzenie 0zł(wpływy miesięczne min.100zł.)
wszystkie bankomaty 0zł
bankowość internetowa 0 zł
przelewy przez internet 0 zł
oprocentowanie ROR 3,5%
zwrot chyba 1% kwoty za towary za które płatności dokonasz kartą
jedyna opłta to 2 zł za tokena(jeśli wpływy na konto większe niż 3 tyś)opłata 0 zł
wczoraj siedziałem i szukałem przysłowiowych * w umowie,ale nic nie znalazłem pożyjemy,zobaczymy
Drobne sprostowanie
jezlei masz 1% zwrotu za platnosci karta lub za placenie ze swojego konta za zakupy w internecie przez "platnosci online" na przyklad to masz konto PRESTIGE
- zeby bylo za darmo musisz miec wplywy 3000 na konto co miesiac
- karta oplata 1,95 zl chyba ze wykonasz 3 transakce karta na miesiac, pobiaraj oplate ostatniego i zwracaja 7 w nastepnym miesiacu
- 1% przelewaja za poprzedni miesiac kolo 15
Dla normalnego konta ONLINE masz zwroty 0,5% i wplywy musisz miec 1000 zeby bylo za darmo.
Mozna miec tez 15 kont oszczednosciowych oprocentowanych na 4,05% - jesli dasz na kozde konto po okolo 50 zl to masz codziennie doliczany 1 grosz )) czyli koto po pzreliczeniu bedzie gdzies oprocentowane kolo 9-10% rocznie dla tych 50 zl
Poza tym że czasem są problemy z odświeżaniem stanu konta, wszystko OK
pozdr
Komentarz
-
Komentarz